Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Luiks wafels zijn wereldberoemd! De niet te missen geur maakt deze zoete lekkernij onweerstaanbaar. Als je in de Ardennen of Wallonië bent, kom je vast langs een locatie waar verse wafels worden gebakken.

Waar is een Luikse wafel van gemaakt?

In een Luikse wafel worden onder andere vanille en parelsuiker toegevoegd. Deze suikersoort lost tijdens het bakproces niet op in het deeg. Vandaar dat je nog steeds heerlijk knisperende suiker en zachte karamelstukjes ervaart als je een hap neemt. Liefst natuurlijk in een net gebakken, nog warm exemplaar. Het verschil met een Brusselse wafel is dat die zijn zoetigheid uit de topping haalt, bijvoorbeeld door poedersuiker of slagroom. Een Luikse wafel heeft daarnaast afgeronde hoeken. Een ‘galette’ is een andere lekkere wafel om te proeven. Deze dunnere variant wordt meestal bij het ontbijt gegeten. 

Ontstaan van Luikse wafels

Het verhaal gaat dat de Prins-Bisschop van Luik aan zijn kok vroeg iets lekkers met stukjes suiker te bedenken. De kok ging aan de slag en kwam uit op deze wafel. Hij bakte het deeg in een wafelijzer. De Prins-Bisschop was meer dan tevreden met die smaak en de structuur. Zo bleef de Luikse wafel bestaan en kunnen wij er ook van genieten!

Een wafel proeven? Het adres voor de beste wafels én het wafel recept: 

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden