Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Water is alom aanwezig in de Ardennen. Reizend door de regio zie je dat in de vorm van beekjes, meertjes en rivieren. Onzichtbaar onder de grond en altijd voorradig is het wereldberoemde water uit de Ardennen!

Water is het blauwe goud

De omgeving van Spa is bekend als ‘land van de bronnen’. De naam Spa betekent bron. En water is ook de oorspronkelijke bron van de ontwikkeling van toerisme naar Spa. In 1717 streek tsaar Peter de Grote er neer voor het heilzame water. Zowel om te drinken als om in te baden. De Thermen van Spa zijn sindsdien alom bekend. Het bronwater van Spa is synoniem voor een glas bronwater. Ook andere plaatsnamen als Chaudfontaine zijn bekend als merk bronwater. De heilzame werking van bronwater ervaar je in een van de wellness locaties in de Ardennen.

Water is de ware aantrekkingskracht van de Ardennen

Bronwater uit de Ardennen legt een lange weg af voordat het aan het oppervlakte komt of gebotteld wordt. Het water valt in de vorm van regen in de Hoge Venen, een hooggelegen natuurgebied van veengrond. Het water sijpelt langzaam naar lager gelegen gebieden. Onderweg wordt het op natuurlijke manier gezuiverd en neemt het mineralen op. In Spa kan je zo je flesje vullen met het van nature licht bruisend water. Op diverse plekken hebben huizen en dorpen hun eigen bron!

Op bedrijfsbezoek naar Spa en Chaudfontaine

Thermen ontspannen manier om de weldaad van water te ervaren

Informatiecentra over bronwater

 

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden