Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Een bijzondere langeafstandswandeling in de Ardennen met een typerend Belgisch tintje: wandelen naar drie grote trappistenabdijen. Ontdek deze bijzondere themaroute door het mooie, rustgevende landschap van Chimay, Rochefort en Orval.

Deze prachtige Lange Afstand Wandeling (LAW) of Grote Routepad (GR) brengt je langs drie trappistenabdijen waar bier wordt gebrouwen. De Abdij van Orval, de Abdij Notre-Dame de Saint-Remy in Rochefort en de Abdij van Scourmont in Chimay, evenals de Espace Chimay liggen op de route. De route van in totaal 290 kilometer is in twee delen verdeeld: de etappe Chimay-Rochefort (174 km) en die van Rochefort-Orval (116 km).

Deze route is de eerste themaroute uitgestippeld door de vereniging van Les Sentiers de Grande Randonnée. De wandelroute is in twee richtingen bewegwijzerd. Je wandelt in je eigen tempo en naar je eigen niveau.  
 

Klaar voor 3 bijzondere trappisten in België?

Of download de 2 delen gratis in GPX-formaat of koop deze in PDF-formaat. Je vindt de volledige beschrijvingen van de route, de kaarten en de toeristische en praktische inlichtingen over de streken. 
 

Het label trappist, een gecontroleerde benaming

Een trappist een abdijbier. Een abdijbier mag zich niet zomaar trappist noemen. Er zijn strenge regels om die titel te mogen dragen. Zo moet een echte trappist worden gebrouwen binnen de muren van een Cisterciënzerabdij, onder controle van de Trappistengemeenschap. Een andere regel is dat het grootste deel van de inkomsten naar maatschappelijke doelen gaat.
 

De vereniging Les Sentiers de Grande Randonnée GR

De vereniging Les Sentiers de Grande Randonnée bestaat al meer dan 60 jaar. Deze organisatie biedt wandelaars een netwerk van ruim 5.000 kilometer van bewegwijzerde routes met wit/rode of geel/rode markering. Zowel in het gewest Wallonië als Brussel zijn wandelingen uitgezet. Dit zijn routes van meerdere dagen, eendagswandelingen (15 tot 25 km) en wandelingen speciaal voor gezinnen (9 tot 12 km).

Download gratis de GPX-routes of koop de topogidsen rechtstreeks op de website van de SGR.
 

Een gestandaardiseerde bewegwijzering

De bewegwijzering van Les Sentiers GR of LAW wordt regelmatig gecheckt en is gestandaardiseerd. Zo wordt zoeken naar de route vermeden. De markering is aangebracht met verf, bordjes of stickers. De witte en rode of gele verticale strepen en rode horizontale strepen vind je onder andere op rotsen, bomen, palen en muren. De aanduiding van de Trappistenabdijenroute is aangevuld met een herkenbaar symbool van een abdijengewelf.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden