Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Kom wandelen in de Belgische Ardennen en Wallonië. Vind informatie over en downloads van wandelroutes en meerdaagse tochten. Bekijk ook onze zes best gewaardeerde routes.

Het mooie van de Ardennen en Wallonië is de afwisseling van wandelgebieden. De ene dag loop je op een heuvelrug en kijk je vanaf een rotspunt neer op een meanderende rivier. Een volgende dag wandel je door glooiend platteland en drink je een kop koffie op het dorpsplein van een gemoedelijk dorp.

Dankzij het grote aanbod zijn er wandelroutes voor elk niveau en elke wens. Download de wandelbrochures en trek er lekker op uit! Er is een gids met wandelingen tot 10 kilometer en een gids met langere wandelingen. Bekijk ook de langeafstandswandelingen. De meerdaagse wandelroute langs trappistenabdijen is bijvoorbeeld uniek, een weldadige combinatie van rustgevende natuur en cultureel erfgoed. Bijzonder zijn ook de verrassende wandelingen in de omgeving van kastelen.

Voor gezinnen en mensen met een lichamelijke beperking zijn de verharde RAVeL-routes ideaal. Op deze routes kom je geen gemotoriseerd verkeer tegen. 

Ook als je met de trein komt, zijn er diverse wandelmogelijkheden. Ontdek onze 5 routes die starten aan een station. Je kan ze ook onderling combineren om een prachtige en duurzame vakantie in Wallonië in Wallonië door te brengen. 

En een echte aanrader is de Venntrilogie die is verkozen tot Wandelroute van het Jaar 2024 door de Fiets en Wandelbeurs. De langeafstandsroute die jou laat kennismaken met drie verschillende landschappen, verdeeld over zes dagetappes.

Lees vooraf aan je wandeling deze tips en adviezen. Dan ga je goed voorbereid op stap.

Ga je mee?