Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Deze wandeling van 14 km neemt je mee op ontdekkingstocht naar de prachtige natuur van de Gaume, een streek met een bijzonder klimaat in het zuiden van de provincie Luxemburg.

De site van Montauban toont in de vallei de ruïnes van oude smederijen uit de 15e eeuw, en op het hoge voorgebergte, een toevluchtsoord dat sinds de Keltische periode en tijdens de hoge middeleeuwen werd bewoond. Een kerker is nog duidelijk zichtbaar.

Bewonder vervolgens een reeks kleine watervallen die van de heuvel af vallen. In de Gaume verwijzen deze "crons" naar versteende kalksteenbronnen.

De site is prachtig: de vallei wordt doorkruist door een veelheid van kristalheldere beken. De flora en fauna omvat zeldzame en bedreigde soorten. De biodiversiteit van de Gaume heeft geen grenzen...

Aan het einde van de wandeling leidt de RAVeL je door het grote bos.

Vertrek : 6743 Montauban
Afstand : 14 km
Moeilijkheidsgraad : moeilijk

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden