Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Pictogram om Waalse activiteiten en accommodaties aan te duiden die een voordeel of korting bieden via de VISITWallonia.be Pass
  • Attracties
  • Kasteel
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

In Vieuxvilles-Ferrières, vlak bij Durbuy, ligt de Burcht van Logne. Het museum en de middeleeuwse zone verwelkomen je in het Domaine de Palogne voor een familie-uitstap.

Klim naar de top van de rotsachtige uitloper over de Ourthevallei en maak je klaar voor:

Een schattenjacht

Met het gezin of in groep, gewapend met een grondplan van de burcht en 6 raadsels, is het de bedoeling dat je sporen volgt die je naar de schat van de Gatte d'Or leiden. 

Het leven van de leenheren

Het museum, ondergebracht in een boerderij uit 16e eeuw, dompelt je onder in het dagelijkse leven in de burcht tijdens de middeleeuwen. Bezoek de opmerkelijke collectie van voorwerpen die op de site gevonden werden en kijk vervolgens naar een film van 15 minuten over de archeologische opgravingen. Op de eerste verdieping vind je de ruimtes die dienst deden als de Merovingische begraafplaats van Vieuxville, dat het beeld van de middeleeuwse geschiedenis van Logne vervolledigt.

Een roofvogelshow

Meer dan 30 prachtige vogels laten je kennis maken met de knowhow van onze voorouders. 

Voor je Logne verlaat, mag je zeker niet vergeten een blik te werpen op de Romaanse kapel van Vieuxville, restant van de oude 12e-eeuwse kerk. 

Ontdek het tijdperk van de middeleeuwen dankzij deze burcht!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten met een officieel Access-i-label. Raadpleeg de gedetailleerde pagina van het Museum van het Fort van Logne en van de Ruïnes van het Fort van Logne. Je vindt er allle nodige informatie om je bezoek te organiseren.

 

Diensten

Animatie - Kredietkaarten aanvaard

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden