Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

Stap in voor een fascinerende wetenschapsreis! Interactieve ruimtes, leuke animaties, themafilms en grappige uitdagingen in SPARKOH!, in hartje Henegouwen.

SPARKOH! ligt op de site van een oude beschermde steenkoolmijn en werd gerenoveerd door architect Jean Nouvel. De uitzonderlijke architectuur is echt een omweg waard!

Lab'expo Chemie en levenswetenschappen

De chemie is een domein van onderzoek en vernieuwing. In SPARKOH! wordt ze omgetoverd tot een ruimte vol ervaringen en actieve ontdekkingen waar je kan spelen met deze alomtegenwoordige wetenschap.

De Waouh Zone, een ruimte om bij weg te dromen

Verken de grenzen tussen de echte en de virtuele wereld in interactie met 5 werken van kunstenaars, dankzij klank, licht en bewegingen.

De pixelfabriek, een ruimte voor creatie

In deze ruimte laat SPARKOH! je je verbeelding aanspreken in een digitaal labo. Je kan naar hartelust spelen met de 3D-printer, de vinylsnijder, de digitale naaimachine...

De Mendeljev Experience

Een visuele reis die je onderdompelt in de wereld van de atomen. Ontbind chemische elementen met je bewegingen en observeer...

De avonturentuin

  • Een natuurpark van 28 ha met een terril om te beklimmen en een speeltuin om plezier te maken!
  • Er zijn verschillende speeltuigen (schommels, reuzentollen, deathrides...) om je te doen genieten van geweldige fysieke, leuke en zintuigelijke ervaringen.
  • de Biodiversiteitstuin om de plaatselijke flora en fauna te verkennen, liggend in een hangmat aan de rand van de vijver, bovenop een observatorium of blootsvoets op het natuurpad.

Tentoonstelling van natuurfenomenen

Hoe ontstaat sneeuw? Waardoor slaat de bliksem in? Waar komt de wind vandaan? Waarom barst een vulkaan uit? De tentoonstelling Geo'Dynamic! neemt je mee op een spannende reis naar de meteorologische en geofysische verschijnselen die zich in en op het aardoppervlak voordoen. 

Niet vergeten...

  • Acro'bât, indoor klimparcours
  • het hele jaar door evenementen

 

SPARKOH! is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en van 10.00 tot 18.00 uur op zon- en feestdagen (gesloten op woensdag en zaterdag).

Tijdens de Waalse schoolvakanties, elke dag van 10.00 tot 18.00 uur.

Al spelend leren, dat is SPARKOH!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-20% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbod geldig tot 05/01/2025 binnen de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen voor volwassenen en kinderen (4-18 jaar). Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Diensten

Externe catering - Interne catering - Catering vrij

Voorzieningen

Oplaadpunt(en) voor elektrische auto - Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Babymateriaal - Niet-roker - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Speeltuin - Restaurant - WiFi

Visites

Groep - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden