Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed

Midden in een prachtig park in Morlanwelz, tussen Bergen en Charleroi, toont het Koninklijk Museum van Mariemont de rijke collecties van zijn stichter, Raoul Waroqué.

Het museum

  • In het museum leer je niet alleen alles over het oude China, Japan, Egypte, Griekenland, Rome, de Gallo-Romeinse en Merovingische beschavingen, maar ook over de geschiedenis van Henegouwen. Van de prehistorie tot de twintigste eeuw.
  • Het museum toont de mooiste collectie porselein uit Doornik, de fresco's uit Boscoreale, en de oude Romeinse schilderkunst die geklasseerd is als "topstuk van de Federatie Wallonië-Brussel".
  • Het museum organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen, activiteiten, workshops en rondleidingen.

Momix

Het Koninklijk Museum van Mariemont biedt een gratis virtuele ervaring die je alles leert over de mummies uit het oude Egypte. Met de virtual reality reis je terug naar het oude Egypte en zie je hoe ze mummies maakten. Toegang voor bezoekers vanaf zeven jaar.

Ontmoet Anubis, de Egyptische god van de mummificatie, die je helpt de mummie van Hor I te maken. De verschillende benodigde voorwerpen (canopische vazen, amuletten, doodskist, enz.) zijn gebaseerd op de voorwerpen die in het museum tentoongesteld worden.

Het park

In het 16e-eeuwse Engelse park, erkend als uitzonderlijk erfgoed Parken en Tuinen in Wallonië, aanschouw je prachtige gazons, vijvers, bossen, eeuwenoude bomen en monumentale beeldhouwwerken.

Sinds het midden van de negentiende eeuw groeien er exotische boomsoorten in het park, waardoor het het eerste arboretum van Henegouwen geworden is.

Tijdelijke escape room

In het kader van de tentoonstelling "Le Monde de Clovis. Itinéraires mérovingiens" en om zijn permanente collecties over de Merovingen te verrijken, heeft het Koninklijk Museum van Mariemont samen met Charlerooms een originele, tijdelijke escape room ontworpen: "Le Secret de Warocqué. Malédiction mérovingienne"!

Geschiedenis- en natuurliefhebbers: welkom in Mariemont!

Virtueel bezoek

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Dit museum biedt faciliteiten met een officieel Access-i certificaat. Raadpleeg de gedetailleerde pagina. Je vindt er alle informatie om je bezoek te plannen.

Er is ook een groot aanbod van officieel door Access-i gecertificeerde activiteiten en plaatsen in Wallonië.

Diensten

Externe catering - Interne catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking - Restaurant

Visites

Groep - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden