Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • VVV

Ath is een stad van middeleeuwse oorsprong, genesteld in het hart van een groene streek. De Stad van de Reuzen ligt in de provincie Henegouwen, op ongeveer 25 km van Bergen.

De Dienst voor Toerisme van Ath is het ideale vertrekpunt voor je ontdekking van de regio en de lokale specialiteiten.

Het erfgoed en de tradities hebben verschillende prestigieuze labels gekregen: de Ducasse van Ath (4e zondag van augustus) is een meesterwerk van het immaterieel erfgoed van de Unesco.

Bezienswaardigheden in Ath

De stad is een European Destination of Excellence (EDEN) met vele musea:

Zonder de overblijfselen van het middeleeuwse kasteel van Ath te vergeten, dat dateert uit de 12e eeuw: de Tour Burbant, die deel uitmaakt van het Belangrijke Erfgoed van Wallonië. Vanaf de top van zijn 20 meter domineert deze vestingtoren het historische centrum van de Stad van de Reuzen.

Ath is een van de Waalse bestemmingen die onderscheiden zijn door het Europese programma EDEN (European Destinations of Excellence). De stad werd in 2008 bekroond voor haar immaterieel erfgoed dat door de Unesco is erkend: de Ducasse.

Of je nu met je gezin of in een groep komt, er is altijd een formule die is aangepast aan je interesses!

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Fietsverhuur

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden