Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument

De bunker waar Hitler verbleef tijdens de Tweede Wereldoorlog staat in een open plek in een Ardens bos in de provincie Namen. Je kan deze verbluffende herdenkingsplaats ook bezoeken.

In Bruly-de-Pesche, vlakbij de Franse grens, richtte Hitler zijn hoofdkwartier op om de inval in Frankrijk in juni 1940 te coördineren.

De site wordt ook wel de Wolfsschlucht genoemd en draagt nog steeds de sporen van Hitlers verblijf. In de bunker is er een betonnen schuilkelder die toegankelijk is via twee gepantserde deuren en er zijn ook twee chalets in Beierse stijl waar de führer en zijn officiers verbleven.

Ontdek de bunker

Dankzij de moderne grafische technieken, zoals touchscreens, videoschermen, films en educatieve borden in drie talen (Frans, Nederlands en Engels) gaat de tentoonstelling recht naar de essentie.

Je leert er meer over de omgeving en zelfs het intieme leven van Hitler tijdens zijn verblijf in Bruly-de-Pesche. Een ander deel van de site is gewijd aan het leven van de bewoners van de regio tijdens de bezetting, tussen 1940 en 1944

De vele spullen en getuigenissen van inwoners, van nog levende verzetslieden of van hun nakomelingen maken het bezoek helemaal af. 

Het verzet

In juli 1943 voerde een verzetsbeweging genaamd "Groep D, Service Hotton" een sabotagemissie uit om de Duitse bezetters "militair lastig te vallen". Deze groep opereerde in het Chimay-bos en bevond zich ironisch genoeg zeer dicht bij het voormalige hoofdkwartier van Hitler in Brûly-de-Pesche.

Hun schuilplaats in het bos is nu herbouwd.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-10% korting op de prijs van individuele tickets voor volwassenen

Aanbod geldig van 17/02/2024 tot 11/11/2024 (niet geldig in juli en augustus), onder voorbehoud van openingstijden. Op vertoon van uw VISITWallonia.be-pas aan de kassa. Voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden