Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Le Pavillon is een tentoonstellings-, experimenteer- en innovatiecentrum gewijd aan digitale culturen, gelegen aan de Esplanade de la Citadelle in Namen. 

Het project

  • Le Pavillon biedt een programma dat zowel veeleisend als toegankelijk is voor iedereen.
  • Zijn missie? Het publiek in een leuke en ontspannen sfeer de nodige instrumenten aanreiken om de impact van technologische innovaties op onze samenleving te begrijpen.
  • Le Pavillon biedt onderdak aan tijdelijke tentoonstellingen, conferenties, workshops, cursussen en voorstellingen.

De locatie

  • Le Pavillon is het geesteskind van Patrick Génard, een in Namen geboren architect die in Barcelona woont. Het werd ontworpen voor de wereldtentoonstelling van Milaan in 2015 en werd begin 2019 in Namen herbouwd. 
  • Het uiterlijk van dit eco-designgebouw is ontworpen als eerbetoon aan de geschiedenis van België: de lange gang doet denken aan de boerderijen in de Ardennen, terwijl de koepel een knipoog is naar de koninklijke serres van Laken.

Een echte uitnodiging tot reizen (vanuit de Waalse hoofdstad) om innovaties in wetenschap en onderzoek te ontdekken.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden