Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de Naamse Condroz biedt Chardeneux, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, een bewaard gebleven landelijke omgeving, stenen gebouwen, leuke activiteiten en heerlijke adresjes om te eten.

Erfgoed om te ontdekken

Op de zuidelijke helling van een bergkam, wordt het dorp begrensd door een klein beekje waarover een brug is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw. Dankzij de trap konden de wasvrouwen de rivier bereiken.

Als je door Chardeneux loopt, word je gecharmeerd door de traditionele 18e en 19e-eeuwse gebouwen uit kalksteen en leisteen.

Landelijke en originele activiteiten

  • Chardeneux is de enige plaats in Wallonië waar "Blueberries", Amerikaanse bosbessen, worden geteeld. Als het weer het toelaat, kan je deelnemen aan de jaarlijkse oogst!
  • Een paar kilometer verderop, in Heure, kan je een partijtje boerderijgolf spelen, een spel tussen twee teams in het midden van de weilanden. 

Voor de lekkerbekken

  • Verkooppunten van lokale producten: Li Berôdi et boucherie Bebette
  • Restaurants: La Ferme des Oliviers in Bende

Ben je van plan om Chardeneux te bezoeken? Meer informatie bij  . Download de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 31 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden