Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In een landschap met de zachte glooiingen van het Land van Herve bevindt zich Olne, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië.

Geschiedenis en industrie

De rust van Olne staat in schril contrast met de drukte die er ooit heerste. Vroeger waren het de arbeiders uit de kalksteengroeves, de aardewerk-ambachtslieden, de stoffenverkopers en vooral de kleermakers uit dit dorpje die voor leven in de brouwerij zorgden. De gebouwen in renaissancestijl van de Maas uit de 17e en 18e eeuw, die bestaan uit baksteen en steen, stammen af uit deze periode.

Wandelingen in de glooiingen

Midden in de weilanden en boomgaarden van het Land van Herve is Olne het ideale vertrekpunt voor een wandeling. Een twaalftal bewegwijzerde wandelingen laten je deze prachtige streek ontdekken (kaarten verkrijgbaar bij het gemeentebestuur en het Huis voor Toerisme van het Land van Herve).

Lokale specialiteiten

  • Proef de lèv'gos, een zoete bloedworst met krenten die typisch zijn voor de regio.
  • Enkele kilometers verderop, in het oude station van Herve, neemt l'Espace des Saveurs et Découvertes je mee op een virtuele reis doorheen het hart van de dorpen. Je ontdekt lokale producten en een onverwacht erfgoed.

Ben je van plan om Olne te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 31 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden