Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In Soiron, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië in de provincie Luik, ontdek je een leefomgeving in Maasstijl, de prachtige Saint-Rochkerk, twee kastelen of, wat buitengewoner is, een ast.

Bier van Soiron te koop in La Boutique de Wallonie

Maaserfgoed

Door de mooie steegjes ontdek je een bewaard gebleven leefomgeving in de lokale stijl van de 17e en 18e eeuw, met een combinatie van baksteen en zandsteen of kalksteen.

Te ontdekken:

  • de imposante kerk Saint-Roch, geklasseerd (18e eeuw)
  • het Kasteel van Soiron, in Lodewijk XV-stijl (begin 18e eeuw)
  • het Kasteel van Sclassin (eind 16e eeuw)


Het pittoreske karakter van het dorp wordt geaccentueerd door de aanwezigheid van een klein erfgoed: kruisen, nisjes, een wasplaats en een gemeenschappelijke brouwerij. Een bijzonder gebouw op een hoogte, met 160 gaten, getuigt van een activiteit uit het verleden: de teelt van vollere distel.

Soiron sur Scène

In augustus vult dit straatfestival het dorp met magie.

Voor de fijnproevers

Bent u van plan Soiron te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 31 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden