Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Bijeenkomst

De Pardon vloeit voort uit een oude bedevaartstraditie van Bretoense zeelui. Ontdek er alles over in Marchienne-au-Pont en ontmoet andere schippes en zeilers.

Een hoogtepunt van het tussenseizoen 

Dit jaarlijkse evenement is een gelegenheid voor informele en vriendschappelijke contacten tussen zeilers van alle categorieën.

Sinds enkele jaren worden rond deze symbolische plaats, de Bateau-Chapelle de Marchienne-au-Pont, schippers, zeilers en andere gebruikers van de waterweg bijeengebracht, in aanwezigheid van lokale en regionale militaire, politieke en administratieve autoriteiten.

Een nautische traditie

De Pardon de Marchienne, die een traditie is geworden in de Belgische nautische wereld, maakt deel uit van een zeer oude pelgrimstraditie van Bretonse zeelieden.

Het is doorgegeven aan de wereld van de boten en jachten, en vandaag de dag komen de kades van de Samber een heel weekend lang tot leven met allerlei soorten boten die voorbij varen!

Op het programma

Een rommelmarkt en diverse activiteiten zullen het evenement opluisteren, waarna de boten zullen worden gezegend door de aalmoezenier van de schippers. Er zijn ook boottochten gepland.

Bootvissers, schippers of zeilers, komamateurs en professionals van de nautische wereld ontmoeten!

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand september 2024 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden