Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Fantastisch als je hond mee kan op vakantie. Je trouwe viervoeter is immers een deel van je gezin, of je nu in je eentje of met meerdere mensen leeft. Om zorgeloos met je hond te reizen, geven we een overzicht van zaken als reizen met openbaar vervoer, toegang en andere regels die gelden als een dier je reisgezelschap is.

 

Openbaar vervoer

 

Je vraagt je misschien af welke regels je moet volgen als je met je hond met het openbaar vervoer reist. ‘Mag mijn hond mee in de trein en de bus?’ ‘Moet ik dan een kaartje voor hem kopen?’ Geen probleem. We hebben de antwoorden op al je vragen!

Voor meer informatie over hoe je met je trouwe viervoeter met de trein reist, ga naar de speciale pagina van de Belgische spoorwegen. Over de TEC kun je meer informatie vinden in hun Veelgestelde vragen, onder "Verplaatsingen", "Kan ik reizen met een huisdier?".

Hét bewijs dat je echt geen auto nodig hebt om met je hond door Wallonië en de Ardennen te reizen!

 

Wandeling of uitstapje

Wallonië heeft een groot aanbod van wandelingen en trektochten en activiteiten om te ondernemen met je hond. Om het meeste uit je vakantie met je hond te halen, is het handig én belangrijk te weten welke regels en gebruiken er zijn.

Paklijstje voor de hond:

 • Halsband of tuigje met een penning waarop actuele gegevens staan zoals je telefoonnummer om je makkelijk te kunnen bereiken
 • Riem of lange leiband: je hond moet altijd aan de lijn tijdens een wandeling of een bezoek
 • Zwemvest als je een wateractiviteit met hem beoefent
 • Voer- en drinkbak en eventueel een waterfles, ook om zijn dorst onderweg te lessen
 • Hondensnoepjes om hem te belonen
 • Poepzakjes om zijn uitwerpselen op te ruimen zodat anderen de plek net zo aantreffen als jij

In een accommodatie

 

Na een inspannende dag is het tijd voor comfort! Ontspan en kom tot rust na een volle dag in een van onze hondvriendelijke accommodaties. Voordat je komt genieten, maak je je koffer en reispapieren klaar. Niet alleen voor jezelf, ook voor je hond. 

Dit zijn belangrijke spullen om mee te nemen als je met je hond reist:

 • Voerbak en waterbak: ook hij heeft recht op roomservice
 • Zijn halsband of tuigje, riem of lijn
 • Poepzakjes
 • Speeltjes: liever dat hij aan zijn speelgoed knaagt dan aan de poten van het meubilair
 • Mandje: daar voelt hij zich thuis
 • Dekens en handdoeken: om zijn poten schoon te vegen na een wandeling en om het meubilair te bedekken als je hond een klimmer is
 • Hondenpaspoort: deze officiële papieren zijn - net als die van jou – nodig om mee te nemen!

Als je een accommodatie van je wensen hebt gevonden is het raadzaam vooraf aan het boeken contact met de eigenaren op te nemen. Zo ben je er zeker van dat ze akkoord zijn en bespreekt met hoeveel honden je komt en of dat in orde is. Sommige accommodaties zijn geschikt voor onze hondenvrienden, maar hebben bepaalde voorwaarden. Informeer dus vooraf om onaangename verrassingen te voorkomen.

Met een  blindengeleidehond

Vier je vakantie met je geleidehond dan verwijzen we naar de informatie op onze pagina reizigers met specifieke behoeften.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden