Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Heb je een handicap en ben je op zoek naar ideeën voor een toegankelijke vakantie in Wallonië? Ontdek onze suggesties voor bezoeken en verblijven aangepast aan je specifieke behoeften: rolstoel, blindegeleidehond, ...

En er is voor elk wat wils: natuurliefhebbers, cultuur- en geschiedenisliefhebbers of zelfs liefhebbers van stadswandelingen. Kom genieten van Zuid-België, maar ook van een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten en accommodaties, aangepast aan elke behoefte.

Officiële certificering Access-i: Maak Wallonië makkelijker voor jou

Voor een rustige reiservaring kan je vertrouwen op de attracties en accommodaties die gecertificeerd zijn door ASBL Access-i, de enige uitreiker van toegankelijkheidscertificaten in Wallonië.

Alle aanbiedingen met het certificaat zijn herkenbaar aan het logo:texte alt

Hiermee kan je gemakkelijk het  toegankelijkheidsniveau van een hotel of gastenkamer, een site, een museum of een evenement herkennen, afhankelijk van het type en de mate van handicap.

Zelf aangegeven toegankelijke initiatieven

In Wallonië vind je ook andere toeristische initiatieven die toegankelijk zijn en door de uitbaters zelf worden bekendgemaakt.

Afhankelijk van de locatie kan je beschikken over aangepast materiaal zoals audiogidsen, documentatie in grote letters en een aangepaste inrichting van de ruimte om je meer comfort te bieden. Deze elementen worden vermeld in het dossier van elke uitbater.

Voor gedetailleerde informatie over het toegankelijkheidsniveau neem je best vooraf contact op met de locatie van je keuze.

Toegankelijk Wallonië: genieten van toerisme voor iedereen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden