Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie

Deze folkloristische mars waarvan de oorsprong teruggaat op het Napoleontische tijdperk vindt plaats in Châtelet. Erkend door Unesco.

De folkloristische mars van Sint-Rochus is zeer oud. De oorsprong ervan moet gezocht worden in een zeventiende-eeuwse pelgrimtocht. De pelgrims droegen toen het beeld van de Onze-Lieve-Vrouw van Rome naar het klooster van Soleilmont.

De mars werd nieuw leven ingeblazen in 1961, en vandaag de dag nemen zo'n 800 wandelaars in kostuums van het 1ste Keizerrijk in 9 verschillende verenigingen hieraan deel. Een ervan bestaat uitsluitend uit kinderen van 3 tot 16 jaar.

Oorsprong van de Napoleontische Marsen

De marsen, toen nog gekenmerkt door het Napoleontische tijdperk, zijn in de loop van de 20e eeuw geëvolueerd tot de marsen van nu. Elk jaar, van mei tot september, trekken 20.000 mensen een kostuum aan om de traditie voort te zetten. Elke mars in de Entre-Sambre-et-Meuse heeft zijn eigen tradities, gebruiken en regels.

Unesco-werelderfgoed

De marsen van de Entre-Sambre-et-Meuse zijn door de Unesco geclassificeerd als "meesterwerk van het mondelinge en immateriële erfgoed van de Franse Gemeenschap".

Mis deze mars niet die erkend is als immaterieel erfgoed van de Unesco.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand mei 2024 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden