Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Kom in een van de mooiste gebouwen van het historische centrum ontdekken hoe de blauwe steen, die van Soignies het Europese centrum van blauwe steen heeft gemaakt, werd gevormd.

In het Documentatiecentrum Blauwe Steen ontdekt de bezoeker een reconstructie van een steenhouwersleerling, documentatie bestaande uit archieven, foto's, gereedschap en een prachtige collectie fossielen.

Een 350 miljoen jaar oude geschiedenis

De natuur is heel genereus geweest voor Wallonië en heeft zijn ondergrond overvloedig en gevarieerd gevuld met minerale rijkdommen.

Het is blauw, 100% natuurlijk, verfijnd door de millennia voordat het werd gesneden, gebeeldhouwd en gepolijst door de meester steenhouwer.

In de praktijk 

Wil je meer weten over deze lokale steen?  Het Documentatiecentrum opent zijn deuren voor jou!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden