Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

De Espace Arthur Masson is vernoemd naar de Belgische schrijver Arthur Masson en neemt de bezoekers mee naar de school van eertijds in een typisch Ardens dorpje.

 

De Espace Arthur Masson ligt aan de rand van het dorpje Treignes en werd ouderwets maar gezellig ingericht. In het midden van de Espace, op de plaats waar vroeger een waterpomp stond, bevindt zich vandaag een prachtige fontein, een ontwerp van de broers Yves en Claude Rahir. Het gebouw wordt omringd door de drie voormalige scholen van Treignes:

  • De meisjesschool, vandaag de School van Eertijds;
  • De jongensschool, vandaag het spektakelparcours 'Trignolles';
  • De kleuterschool, vandaag de onthaalruimte, de cafetaria 'Chez Toine' en een groot terras achteraan met zicht op de vallei van de Viroin.

Spektakelparcours met audiogids

Het Spektakelparcours 'Trignolles' vindt binnen plaats en is een geluids- en lichtshow met 11 scènes waarin aan de hand van Waalse dialogen de evolutie van het landelijke leven in de Ardennen van de jaren 1930 tot 1960 beschreven wordt. De rode draad zijn de anekdotes die de personages van Arthur Massons 'Toinade' (waaronder Toine Culot) beleefd hebben. Je krijgt voor dit bezoek een ludiek notitieboekje vol met spelletjes en anekdotes.

  • De dialogen van het spektakelparcours 'Trignolles' zijn in het Waals en worden vertaald door een audiogids in het FR, NL, EN en DE voor groepen en individuele bezoekers.
  • De animaties in de 'School van Eertijds' zijn in het Frans voor individuele bezoekers en in het FR en het NL voor groepen.

Nieuwe activiteiten

De Espace Arthur Masson biedt vanaf 5 april twee nieuwe gezinsactiviteiten aan van ongeveer anderhalf uur. Bij de ene ga je als een echte Sherlock Holmes op zoek naar de moordenaar van de jonge Adèle in het Huis van het Ongeluk, en bij de andere vertrek je op schattenjacht en maak je een wandeling van 3 km in het dorp Treignes.

Ontdek ook Les Rétroberlines du Viroin. Stap in een schitterende berline voor een tocht van ongeveer 34 km op ontdekking naar prachtige landschappen en authentieke dorpjes in de Viroinvallei.

 Voor gezinnen 

In de School van Eertijds kan je een uurtje in de klas doorbrengen zoals vroeger: een unieke ervaring om met je gezin of met vrienden te beleven.

Trek je schort aan en ontdek de voorwerpen die het klaslokaal sieren: schoolbord, houten banken, sleutels en leien, pennen en inktpotjes... Opgelet, de leraar wacht op jou, het is tijd om aan de les van de dag te beginnen.

Laat je bij het geluid van de bel meeslepen door de geur van inkt en krijtstof om de discipline van weleer te herbeleven terwijl je je amuseert.

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-20% korting op individuele toegang tot het museum

Aanbieding geldig tot 31/12/2023 volgens openingstijden, met uitzondering van evenementen en speciale dagen. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner. Op vertoon van uw VISITWallonia.be pas of door te reserveren op de website van de dienstverlener.

Er worden toegankelijkheidsinitiatieven voorgesteld die aan bepaalde behoeften zijn aangepast.

  • Blinden en slechtzienden: audiogidsen beschikbaar

Naast deze aanbiedingen zijn er in Wallonië een groot aanbod is aan activiteiten en plaatsen die gecertificeerd zijn met het officiële "Access-i"-label.

Diensten

Animatie

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking - Restaurant

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden