Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

In Noville-le-Bois, in de provincie Namen, biedt het kasteel van Fernelmont tijdens het seizoen rondleidingen aan. Ontdek van juni tot eind oktober de middeleeuwse oorsprong van dit gebouw, een uitzonderlijke getuige van een rijk verleden.  


Rondleidingen in het seizoen

Het seizoen voor rondleidingen in dit uitzonderlijke Waalse erfgoed begint in juni en eindigt eind oktober. In deze periode van het jaar ontvangt een gids je elke zondag voor een bezoek aan de middeleeuwse portiektoren uit de 13e eeuw en om zijn geschiedenis te ontdekken.

De oorsprong van het kasteel

  • Het kasteel van Fernelmont is ontstaan uit de bouw van een portiektoren rond 1300, die de omtrek van het dorp Fernelmont omsloot, een terrein dat kort voor 1269 door Godescalc de Fernelmont (of Godesalc de Noville) met behulp van enkele manants was ontgonnen. 
  • Het bakstenen gedeelte van het kasteel werd in verschillende fasen gebouwd in de 16e (oostelijke vleugel, binnenmuren) en 17e eeuw (bouw van een Toscaans geïnspireerde galerij). In de tweede fase kreeg het kasteel zijn residentiële bestemming.

Een charmante plek vol geschiedenis en legendes, te ontdekken in de provincie Namen! 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Enkel voor groepen op afspraak - Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden