Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Grot en spelonk
  • Museum of interpretatiecentrum

Duik onder de grond en bewonder het werk van de natuur. Na miljoenen jaren erosie heeft de rivier l'Eau Noire een van de oudste ondergrondse grotten van België uitgegraven: de Grotten van Neptunus in Petigny, in het zuiden van de provincie Namen.

Wandel door de grotten en op de paden van deze Natura 2000 geklasseerde zone. Eindig je bezoek met een hoogtepunt: een fantastisch klank- en lichtspektakel aan boord van een boot op de ondergrondse rivier.

Een uitzonderlijk kader: grotten...

Tijdens de 50 minuten durende rondleiding word je ondergedompeld in een wondermooi natuurkader. Beleef onvergetelijke momenten met je gezin, van aan de voet van een klif van kalksteen uit het Givetiaan tot het slotspektakel!

... en een ontdekkingspad

De "Mont des Sens" (zintuigenberg) is een bewegwijzerde wandeling van 1,5 km boven de Grotten van Neptunus. Je kan hier genieten van een adembenemend uitzicht op de Eau Noire. Je komt er de regionale fauna en flora tegen: wilde orchidee, vingerhoedskruid, hagedissen, roofvogels... Beleef de natuur op een andere manier dankzij negen stations die je zintuigen prikkelen!

Na je bezoek geniet je van een drankje en een streekspecialiteit op het terras, terwijl de kinderen ravotten in de natuurlijke houten speeltuin. 

Val voor de charmes van de Grotten van Neptunus!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-10% korting op de toegangsprijs

Aanbod geldig voor volwassenen en kinderen (van 4 tot 12 jaar) van 17/02/2024 tot 30/06/2024, afhankelijk van de openingstijden. Op vertoon van uw VISITWallonia.be-pas aan de kassa.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking - Speeltuin - Terras

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden