Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument
  • Museum of interpretatiecentrum

De Hoeve van Hougoumont is een historische plek waar tragische gevechten hebben plaatsgevonden tijdens de Slag bij Waterloo. Een verhaal dat hier via een originele voorstelling vertoond wordt.

De boerderij is inbegrepen in het bezoek aan het Domein van de Slag bij Waterloo.

Wat valt er te zien in de Hoeve van Hougoumont?

Je kan de Hoeve van Hougoumont bereiken vanuit het Museum aan het Domein van de Slag bij Waterloo met een paardenkoets (beschikbaarheden kunnen op de site van het Domein geraadpleegd worden).

Op die plek, waar een woeste strijd heeft plaatsgevonden, wordt het verhaal van 'de slag tijdens de slag' vertoond via een enorme multimedia-installatie door Luc Petit. Het was ook op die plek dat de broer van Napoleon de strijd heeft ontketend.

De Hoeve van Hougoumont dient ook als een kinderboerderij, met een twintigtal kippen, konijnen, geiten, paarden, schapen en varkens!

Je kan gebruik maken van het Pass 1815, die je verdere toegang geeft tot het Wellingtonmuseum en het laatste hoofdkwartier van Napoleon.

Wacht niet langer en ontdek nu deze plek voor herdenking, reflectie en verzoening!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Kredietkaarten aanvaard

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Niet-roker - Parking - Gemeenschappelijk sanitair

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden