Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Bouwkundig erfgoed

Het kasteel van Louvignies verwelkomt je te midden van de Henegouwse velden, op enkele kilometers van Soignies in de provincie Henegouwen.
Het kasteeldomein, dat eigendom was van de familie Villegas de Saint-Pierre onderging een uitgebreide en lange transformatie en heropbouw in de 19de eeuw, vooral tussen 1878 en 1885, door de architect Désiré Limbourg en de landschapsarchitect Louis Fuchs.
Het pand werd omgevormd tot een gastvrij kasteel dat het ecclectisme uit die tijd weerspiegelt: een combinatie van verschillende stijlen, maar met behoud van delen van vroegere bouwperiodes. De binnenhuisdecoratie, het meubilair en de voorwerpen bleven zijn gebleven en maken van het geheel een voorbeeld van de Belle Epoque.
Uw bezoek doorheen het kasteel is indrukwekkend: het witte salon, gespreksruimte voor de dames, de eetkamer met de indrukwekkende haard op de benedenverdieping, de kamers boven, de keukens in de kelder met het grote kookvuur of de strijkkamer...

Een echt filmdecor

Het kasteel vormde meerdere keren het decor voor filmopnames waaronder het beroemde Germinal van Claude Berri. François Ozon draaide er ook Angel en recenter nam Marie Gillain er scènes op voor de film Landes.

Wandelen in het park

Zet uw bezoek zeker verder in het Engelse park dat door Fuchs in 1870 werd ontworpen. Er staan 20 van de meest opmerkelijke bomen van Wallonië. Een aantal zijn opgenomen op de website "Parken en Tuinen". Ook de ijskelder en de groentetuin zijn het bezoeken waard.

Praktische informatie

Openingsuren

Van maart tot november, enkel voor groepen en op reservatie vooraf.

Prijzen

€ 8/pers, geleid bezoek aan het kasteel en de tentoonstelling.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Niet-roker - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Enkel voor groepen op afspraak - Groep - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden