Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

De stad van de Doudou nodigt je uit om het Mons Mémorial Museum of MMM te ontdekken, een musuale ruimte die je de geschiedenis van de stad vertelt via de oorlogen.

Dit museum is gehuisvest in de voormalige Watermachine van de stad en vertelt het verhaal van de militaire geschiedenis van Bergen, van de middeleeuwen via het Ancien Régime tot de Tweede Wereldoorlog.

Een grote permanente tentoonstelling

Het MMM biedt een rondleiding die gericht is op de gebeurtenissen van de twee wereldoorlogen, met behulp van :

  • voorwerpen uit de collectie militaire geschiedenis van de stad Mons
  • persoonlijke getuigenissen in de vorm van brieven, schriften, interviews, enz. verhalen over het dagelijkse leven van soldaten en burgers 
  • 3D-projecties, een "serious game", een interactieve tafel, enz.

De meeslepende ervaring, die de "Expérience Libération 1944" wordt genoemd en waarbij je een virtual reality headset draagt, dompelt je onder in het hart van de geschiedenis. In de schoenen van een Amerikaanse soldaat, een Duitse soldaat, een verzetsstrijder of een inwoner van Bergen, voel je de tijdgeest alsof je er zelf bij was.

Tijdelijke tentoonstellingen

Het museum nodigt bezoekers uit om de meervoudige en complexe realiteit van de oorlog te verkennen en biedt het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen aan.

Een museum in het hart van een herdenkingsroute

Als je geïnteresseerd bent in het onderwerp, moet je weten dat dit museum het hart vormt van een herdenkingsroute. Deze route brengt je naar de belangrijkste historische plaatsen en plekken van de eerste Belgische stad die door Amerikaanse soldaten werd bevrijd.

Zet je bezoek bijvoorbeeld voort op de militaire begraafplaats van Saint-Symphorien, op minder dan 10 km van het MMM.

Onze favoriet
Bewonder de Sherman M4A1 voor het museum! Dit collectiestuk werd 75 jaar na het einde van de oorlog gerepatrieerd en kreeg de naam "In the Mood", een verwijzing naar de beroemde melodie van de Amerikaan Glenn Miller. 

Dit museum is een van de deelnemers van de Museum Pass.

Ontdek de conflicten die de geschiedenis van Bergen hebben getekend!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

Gereduceerd tarief in plaats van volledig tarief

Dat is €6 in plaats van €9. Aanbod geldig tot 31/12/2024 onder voorbehoud van de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass.

Visites

Groep - Individueel - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden