Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

De stad van de Doudou nodigt je uit om het Mons Mémorial Museum of MMM te ontdekken, een musuale ruimte die je de geschiedenis van de stad vertelt via de oorlogen.

Het museum voor interpretatie en militaire geschiedenis is ondergebracht in de oude Watermachine en stelt een historisch parcours voor van de middeleeuwen tot Shape (het militaire commandocentrum van de NAVO), over het Ancien Regime en de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

De tentoongestelde werken, afkomstig uit de rijke collectie militaire geschiedenis van de stad Bergen biedt een blik - bij wijze van getuigenissen - op het dagelijkse leven van de soldaten en de burgers. De bezoeker wordt aangezet om na te denken over het fenomeen oorlogen en over de maatschappij.

Een souvenirtank

Bewonder de tank Sherman M4A1 op de esplanade Dolez, tegenover het museum.

De Weg naar de Bevrijding

Het MMM is erkend lid van de Weg naar de Bevrijding van Europa. Deze internationale herdenkingsroute overtekent de belangrijke stappen in de moderne Europese geschiedenis.

Ontdek de conflicten die hun stempel gedrukt hebben op de geschiedenis van Bergen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

Gereduceerd tarief in plaats van volledig tarief

Dat is €6 in plaats van €9. Aanbod geldig tot 31/12/2023 onder voorbehoud van de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass.

Visites

Groep - Individueel - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden