Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Museum of interpretatiecentrum

De Muséobus is een rondreizend museum, een tentoonstellingszaal op wielen die open staat voor iedereen, een origineel cultureel instrument dat uniek is in Wallonië.

Het museum reist door de straten en buurten van steden en dorpen in Brussel en Wallonie. Aan boord, exposities over verschillende thema's, voorgesteld en becommentarieerd door licentiaten in kunstgeschiedenis en archeologie.

De 18 meter lange Museobus bestaat binnenin uit een "tentoonstellings-" en een "animatiegedeelte" compleet met bankjes en audiovisueel materiaal.
Met de voorgestelde activiteiten kan men een periode of onderwerp definiëren aan de hand van documenten (authentieke objecten, schaalmodellen, afgietsels, beelden...) en ze te integreren in een sociale, culturele en historische context.

Praktisch

  • Uren overeen te komen met de organisatoren van de dag.
  • Scholen van 9.00 tot 16.00 uur
  • Opendeurdag van 10.00 tot 18.00 of 19.00 uur.
  • Gratis.
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden