Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Ontdek het buitengewone museum voor sierkunsten van Bergen, het museum François Duesberg. Je ziet er een prachtige collectie unieke en zeldzame voorwerpen.

Het museum François Duesberg verwelkomt je in de voormalige lokalen van de Nationale Bank van België tegenover de Collegiale Sint-Waltrudiskerk. Maak een reis naar het leven in de Franse maatschappij van de heerschappij van Lodewijk de 16de tot de Restauratie.

Prachtige collecties

Het museum biedt niet alleen een oogverblindende verzameling pendules met exotische inslag (1795-1815), uniek ter wereld, maar ook buitengewone Franse vergulde bronzen beelden, porselein, aardewerk, goud- en zilversmeedwerk, gravures, boekbinderijen en heel zeldzame, charmante en unieke voorwerpen.

Er wordt ook op briljante manier aandacht geschonken aan het Napoleontische epos en de "Grote ontdekkingen".

Twee sterren in de Michelingids

Het museum François Duesberg is samen met de Collegiale Sint-Waltrudiskerk de enige toeristische locatie in de stad met twee sterren in de prestigieuze Michelingids.

Het museum François Duesberg van Bergen: ontdek een van de mooiste musea voor sierkunsten ter wereld.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden