Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Bijeenkomst

Op pinkstermaandag vieren de Grieken in België feest. Maak kennis met hun tradities, muziek, gastronomie en levensvreugde tijdens de Greek Day in Edingen!

Het Park van Edingen, een van de mooiste parken van Wallonië, verwelkomt elk jaar traditionele en moderne Griekse muziek, lekker eten dat ruikt naar de Middellandse Zee en spelletjes voor kinderen. 

Een streepje geschiedenis...

Het is in 1959 dat Zijne Eminentie Metropoliet Panteleimon, toen nog een jonge priester, het initiatief neemt om van een feestdag gebruik te maken om een dagtocht met zijn landgenoten te organiseren.
Vandaag is Greek Day de grootste bijeenkomst van Grieken en liefhebbers van Griekenland in de Benelux geworden, met meer dan 15.000 bezoekers.

Programma

Griekse volksmuziek en dansen, proeverij van "souvlaki", retsina, cocktails en baklava...
Je zal je amuseren volgens de Griekse traditie!

Een Griekse dag om samen te komen en te ontspannen op het prachtige domein van het Kasteel van Edingen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand mei 2025 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden