Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Hou je van afdingen? Vind hier alle data voor de beste, mooiste en leukste vintage markten. Wij nodigen je uit om onze adviezen en aanbevelingen te lezen en de minigids te downloaden om geen enkele rommelmarkt in Wallonië te missen.

Op koopjesjacht in Wallonië

Elk jaar lokt Wallonië duizenden bezoekers tijdens rommelmarkten en garageverkopen. Kunstliefhebbers, modefanaten en liefhebbers van recupmateriaal komen hier aan hun trekken. Naast eenvoudige vintage of bijna nieuwe alledaagse voorwerpen, vind je op 'brocantes' altijd prachtige voorwerpen:

  • meubels en decoratie met tijdloze charme
  • kleding om een vintage en moderne look te creëren op hetzelfde moment
  • en vooral mooie koopwaar die verband houdt met de industriële en artistieke geschiedenis van de streek, zoals Boch-keramiek, art-deco- en art-nouveauvoorwerpen, tegen interessante prijzen.

Deze troeven maken onze vlooienmarkten en garageverkopen populair bij professionals, liefhebbers en bezoekers. De schattenjacht kan vruchten afwerpen zolang je bereid bent het spel mee te spelen, ongeacht je budget!

Waar en wanneer?

Save the date! Alle date met brocantes in een minigids.

Raadpleeg de volledige jaaragenda(FR) voor de provincies Namen, Luxemburg en Luik. Deze minigids is ook beschikbaar op papier in de toeristische diensten en Huizen voor Toerisme of in bepaalde boekhandels.

Ontdek een selectie van brocantes voor heel Wallonië. Je kan sorteren op plaats en datum.

 

Ontdekken

De topbrocantes van Wallonië

De meest prestigieuze brocantes vinden een- of tweemaal per jaar plaats in het zuiden van België. Je zult zeker wat pareltjes vinden!

Goede deals het hele jaar door

Deze wekelijkse of maandelijkse afspraken bieden iedereen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, dat ene speciale stuk te vinden of gewoon even de gedachten te verzetten.

Onze tips voor een goede koopjesjacht

Om een goede koopjesjager te zijn, moet je een paar trucjes kennen. Ontdek onze tips om goede deals te sluiten en vondsten te doen op de Waalse brocantes en vintage markten.

Bezoeken

Verleng je schattenjacht en bezoek onze Waalse steden

Maak van de gelegenheid gebruik om een streek te verkennen die je misschien nog niet kent.

Onze steden bieden je schatten aan erfgoed, gastronomie, eetadresjes en accommodaties. Dat beloven mooie ontmoetingen te worden...

© WBT - Denis Erroyaux

Snuisteraars, kom naar het zuiden van België om het zeldzame stuk te vinden dat ontbreekt in jullie collectie!

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden