Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

In het kader van het Festival Le Printemps Simenon opent het Erfgoedfonds van Luik zijn deuren voor een nieuwe tentoonstelling: Simenon, van roman tot stripverhaal.

Programma 

Het evenement belicht 2 stripboeken die dit jaar bij Dargaud verschijnen:

  • Het ene is een bewerking van de harde roman "Le Passager du Polarlys" van José-Louis Bocquet en Christian Cailleaux, geschreven door Simenon op 27-jarige leeftijd.
  • De andere is een biopic getiteld "Simenon, l'Ostrogoth", geregisseerd door John Simenon, José-Louis Bocquet, Jean-Luc Fromental en Jacques de Loustal.

Naast deze tentoonstelling presenteert het Erfgoedfonds van de stad Luik een selectie documenten en publicaties uit zijn collectie die de banden tussen Simenon en Luik illustreren.

Een unieke tentoonstelling over Simenon en zijn werk!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 08 maart tot 12 mei 2023

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden