Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

BeCraft en Keramis slaan de handen in elkaar en bieden met de tentoonstelling Mentors een ongeëvenaard inzicht in de Belgische keramiek. Een niet te missen evenement in Mons en La Louvière.


Keramiektentoonstelling in La Louvière

De tentoonstelling Mentors - Keramisten en leraren in België brengt bijna 70 keramisten samen op 2 culturele locaties, Keramis - Centre de la Céramique in La Louvière en de voormalige slachthuizen in Mons, waar de keramisten die vandaag de dag werken verzameld zijn.


De tentoonstelling toont kunstenaars die niet alleen keramiek beoefenen/beoefenden, maar ook betrokken zijn/waren bij het doorgeven van hun kennis en vaardigheden in scholen.


Het onderwerp van de tentoonstelling gaat over de verschillende soorten keramiekonderwijs (hoger onderwijs, sociale promotiecursussen, etc.). Er wordt gekeken naar de problemen die gepaard gaan met het aanleren van een discipline die ergens tussen kunst en ambacht in ligt, en naar de relatie tussen leraren en hun studenten die op hun beurt leraren worden.  


Ten slotte biedt deze tentoonstelling een diachrone visie op de ontwikkeling van de artistieke keramiek in België tijdens de twintigste eeuw, door zowel de onderwijservaring als de artistieke praktijk als dusdanig op te roepen. 


Een unieke dubbeltentoonstelling om te ontdekken in de provincie Henegouwen.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zondag 19 november 2023 tot zondag 18 februari 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden