Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Het Ianchelevici Museum in La Louvière herbergt de talrijke en fascinerende werken van Willy Anthoons, de beroemde Belgische beeldhouwer.

Over de kunstenaar

  • Als tijdgenoot van Idel Ianchelevici is Willy Anthoons (1911-1982) een sleutelkunstenaar van de Belgische avant-garde.
  • Medeoprichter van de Jeune Peinture Belge, waarin hij de enige vertegenwoordiger van de beeldhouwkunst is, is Willy Anthoons vandaag niet erg populair.
  • Als opmerkelijk kunstenaar in vele opzichten maakt Anthoons gebruik van het feit dat de regels en conventies van de abstractie van die tijd zijn overtroffen om een zeer persoonlijke lyriek te vertalen, doordrongen van universaliteit en mystiek.

Een niet te missen boeiende ontmoeting in La Louvière.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 27 januari tot 14 mei 2023

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden