Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Het Mons Memorial Museum en kunstenaar Pitcho slaan de handen in elkaar voor een tentoonstelling over dekoloniale identiteiten.

In de afgelopen jaren is de westerse samenleving geconfronteerd met veel vraagstukken die verband houden met racisme en kolonialisme. Bergen, zoals andere steden in België, is ook opgeschrikt door demonstraties en de vernieling van standbeelden. Om de wortels van deze problemen te begrijpen, heeft het Mons Memorial Museum samengewerkt met Pitcho, een jonge veelzijdige kunstenaar, om het publiek een tentoonstelling aan te bieden die zijn teksten zal gebruiken om de koloniale herinnering te begrijpen.

Met dit project, dat de kwestie van de koloniale herinnering van de inwoners van de streek rond Bergen behandelt, bevestigt het Mons Memorial Museum zijn plaats als museum van de samenleving en als ruimte voor reflectie.

Een relevante tentoonstelling om de problemen en vraagstukken van onze hedendaagse samenleving beter te begrijpen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 14 mei 2022 tot zondag 02 juli 2023

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden