Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

De Franse kunstenaar Lionel Estève stelt zijn beeldhouwwerken tentoon in het Museum voor Hedendaagse Kunsten (MACS) in Grand-Hornu. Hij liet zich inspireren door de seizoenen. Je kan de tentoonstelling bezoeken in het najaar in een van de belangrijkste musea van Henegouwen.

Beeldhouwkunsttentoonstelling in de buurt van Bergen

Voor zijn tentoonstelling palmt Lionel Estève twee grote zalen, die in stevig contrast staan met elkaar, van het MACS in. En zo staat alles in het teken van tegenstellingen: droog en vochtig, warm en koud, licht en donker. Estève roept het natuurlandschap op door de afwisseling van dagen, seizoenen en weersomstandigheden.

Tijdens idyllische natuur- en stadswandelingen sprokkelde de kunstenaar stenen, planten, plastic, tule en heel wat andere voorwerpen. Hij bewerkte die in zijn atelier of op de locatie van de tentoonstelling.

De duizenden fijne, licht iriserende kabels in druppel- of traanvorm die overal verspreid zijn op de muren, creëren voor de bezoeker een immersieve ervaring die Lionel Estève specifiek voor het MACS heeft ontworpen. Emotie en perceptie komen hier samen.

Beleef deze herfst een poëtische ervaring in de Grand-Hornu.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zondag 12 november 2023 tot zondag 17 maart 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden