Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

In de tentoonstelling Abstract verkent het Tapijt- en Textielmuseum in Doornik zijn oude en recente collecties door het prisma van abstractie.

Textielkunst

Textiel wordt vaak naar de achtergrond gedrongen in de kunstgeschiedenis en wordt verwaarloosd in de analyse van abstractie. Weeftechnieken, zowel oude als moderne, evenals recente verkenningen en tentoonstellingen, illustreren echter de diepgaande link tussen textiel en het ontstaan, ja zelfs de evolutie, van deze 20e-eeuwse kunststroming.

TAMAT presenteert een selectie van veertig werken gegroepeerd volgens specifieke thema's, die een verhaal bieden rond de fundamentele concepten van abstractie zoals landschap, kleur, geometrie, lijn, beweging, accumulatie en herhaling.

Verkenning van werken uit de collectie van TAMAT.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 30 maart tot 21 juli 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden