Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

Met Sculptor of Time stelt de Amerikaanse videokunstenaar Bill Viola dit najaar zijn ongeëvenaarde werk tentoon in het museum La Boverie in Luik.

Het museum La Boverie wijdt een monografische tentoonstelling aan de Amerikaanse kunstenaar Bill Viola, een belangrijk spilfiguur van de hedendaagse kunst en vooral een van de pioniers van de videokunst. Het museum stelt de eerste Belgische tentoonstelling van internationale omvang met het werk van deze onvergelijkbare videokunstenaar voor.

Videokunsttentoonstelling in Luik

De technisch verbluffende werken van de New Yorkse videokunstenaar Bill Viola zijn zowel groots als intiem, complex als verrassend toegankelijk, spectaculair als uiterst menselijk. De inspiratiebronnen voor zijn installaties zijn uiteenkopend, geworteld in zowel westerse als oosterse artistieke tradities en diverse geloofsovertuigingen: boeddhistisch, soefie en christelijk.

Bill Viola's talent is om de kijker mee te slepen in zijn werk. De ervaringen die hij ensceneert, wekken veel interesse op omdat ze betrekking hebben op iedereen. Het gaat over geboorte, leven en dood, over gevoelens zoals empathie, lijden en hoop.

De kunst van Bill Viola trekt overal honderdduizenden bezoekers, van Melbourne tot Bilbao, via Tokio, New York, Rome en Parijs. En nu is het aan jou om je te laten veroveren door de sublieme kracht van zijn werken, een humanisme van universele aard.

Een indrukwekkende tentoonstelling in La Boverie in Liège.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 21 oktober 2023 tot zondag 28 april 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden