Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Tentoonstelling

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens viert haar 75e verjaardag in de Cité Miroir in Luik met de tentoonstelling Enjeux humains. Je ontdekt er honderd perscartoons die de samenleving in vraag stellen.
 

Humanistische tentoonstelling in Luik

Met humor, brutaliteit, ontroering en soms ernst beelden bekende, internationale en Europese perscartoonisten (Kroll, Cécile Bertrand, Vadot, Plantu, Chappatte...) de actualiteit af.

Met meer dan honderd tekeningen schetsen, bevragen en vieren deze cartoonisten de grote thema's van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM). Die bestaat op 10 december 2023 75 jaar.

De cartoons gaan over de fundamentele rechten - democratie, gendergelijkheid, sociale rechten, persvrijheid, vrede, migratie, onderwijs, gezondheid -  die nog elke dag door vele landen over de hele wereld geschonden worden.

Op een speelse, leerrijke en geëngageerde manier tonen de cartoonisten dat die fundamentele rechten een utopie zijn. Daarnaast laten ze je ook nadenken over de rechten van de toekomst die betrekking hebben op technologie en het milieu.

Een ontmoeting met Luikse cartoonisten.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 07 oktober 2023 tot zondag 28 januari 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden