Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

De site van Montauban is verdeeld in een groene parel met waterlopen waardoor de industrie ontwikkelde en het verbazingwekkende bouwwerk van het lapidaire museum. In het Centrum voor Hedendaagse Kunst komen kunst en natuur samen.

De twee delen van de site

Deze groene omgeving in het hart van het woud van de Gaume bestaat uit 2 delen:

  • de lagergelegen site: de valleibodems worden doorkruist door waterlopen. Je vindt er de overblijfselen van smederijen, hoogovens, hallen en een herenhuis terug.
  • de hogergelegen site: hier bevindt zich het beroemde lapidair museum dat ontworpen werd door de architect Constantin Brodzki. De site is bezaaid met rotsen en bronnen die de middeleeuwse donjon omringen.

Het Centrum voor Hedendaagse Kunst

Het Centrum voor Moderne Kunst van Luxemburg is gevestigd op de site van Montauban-Buzenol. Het centrum stelt de creatie van tijdelijke monumentale en milieuwerken over archeologie, erfgoed en natuur voor.

3 expositieruimtes

  • De René Greisch ruimte (lagergelegen site): deze ruimte bestaat uit 4 scheepscontainers en heeft 3 tentoonstellingsniveaus die met elkaar verbonden zijn door een buitentrap.
  • Het bureau van de smederij (lagergelegen site): het gebouw is gerenoveerd om tentoonstellingen op 2 niveaus te organiseren.
  • Het lapidaire museum (hogergelgen site): het museum werd ontworpen door Constantin Brodzki. Hier worden af en toe tentoonstellingen gehouden. Het museum is een referentie in het modernisme en toont tientallen stenen blokken van Gallo-Romeinse graven.

Maak je bezoek af met een wandeling en bewonder de uitzonderlijke en ongerepte fauna en flora van de site.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Niet-roker - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR - Individueel - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden