Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

In Vieuxville-Ferrières, dicht bij Durbuy, kun je met de familie een onvergetelijke familiedag doorbrengen in de burcht van Logne, het burchtmuseum en de middeleeuwse omgeving in het hart van het domein van Palogne.

Een ware schat

Aan de voet van het kasteel, in de voormalige hoeve 'Bouverie', monumentaal pand uit de 16e eeuw, vind je het burchtmuseum met archeologische opgravingen van talrijke sporen uit het leven van de huursoldaten.

Een collectie voorwerpen uit het dagelijks leven

Het museum herbergt een opmerkelijke collectie voorwerpen die op het opgravingsterrein zijn ontdekt, waaronder overblijfselen van een grote houten hefmachine voor wateremmers, en honderden voorwerpen die getuigen van het kasteelleven, allemaal zeer goed bewaard (kommen, gedraaide houten schalen, tinnen en lederen voorwerpen, en wapens met de handvaten er nog aan).

De burcht

Zet je bezoek voort aan de burcht, voormalige vesting van de prins-abten van Stavelot en schuilplaats van de verschrikkelijke 'Sangliers des Ardennes', verwoest door de troepen van keizer Karel V in 1521.

In de buurt van het domein

Reis door de middeleeuwen in dit middeleeuwse museum!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-10% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbod het hele jaar geldig, onder voorbehoud van de openingsuren, op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Dit museum biedt faciliteiten en/of activiteiten met een officieel Access-i-label. Bekijk de gedetailleerde pagina van het Museum van de Burcht van Logne en de Ruïnes van de Burcht van Logne, waar je alle informatie kan vinden voor je bezoek.

Weet je dat er in Wallonië ook een brede waaier is aan activiteiten en plaatsen met een officieel Access-i-label?

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden