Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

De voormalige steenkoolmijn van Blegny vertelt je haar geschiedenis dankzij een rondleiding op een diepte van 30 en 60 meter! Deze site ligt ten oosten van Luik en is erkend door Unesco.

Blegny-Mine is een van de vier authentieke kolenmijnen in Europa waarvan de ondergrondse galerijen voor bezoekers toegankelijk zijn via de oorspronkelijke schacht.

Trek je jas aan, zet je helm op en daal af door de mijnschacht tot dieptes van 30 en 60 meter. Tijdens deze unieke ervaring ontdek je het dagelijkse leven van de "zwarte gezichten".

Eenmaal terug aan de oppervlakte volg je de reis van de kolen, van het sorteren en wassen tot het verschepen van de kolen.

Een door Unesco erkende site

Sinds 2012 is de Blegny-Mijn erkend als Unesco-werelderfgoed, net als de Bois-du-Luc in La Louvière, en de Bois du Cazier in Charleroi. Deze sites zijn inderdaad kostbare getuigenissen van de steenkoolwinning in België en van de Europese industriële revolutie. 

Te ontdekken:

Praktisch

  • Het ondergrondse circuit is aangepast om een makkelijk bezoek mogelijk te maken.
  • De bezoekers van de mijn moeten minstens 1 meter groot zijn. 

Een originele, educatieve en interactieve activiteit om het Waalse industriële erfgoed te ontdekken!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-20% korting op een bezoek aan de mijn

Aanbieding geldig tot 31/12/2024 volgens openingstijden. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner. Op vertoon van uw VISITWallonia.be pas of door te reserveren met uw pasnummer op https://www.blegnymine.be/

Deze attractie biedt faciliteiten voor mensen met speciale behoeften:

  • Het bezoek kan op verzoek worden aangepast voor personen met beperkte mobiliteit.

Aangezien deze infrastructuur niet Access-i gecertificeerd is, nodigen wij je uit rechtstreeks contact op te nemen met de om de werkelijke toegankelijkheid te kennen.

Weet dat er ook een groot aanbod van [link|taxonomy_term|3037|officieel gecertificeerde Access-i activiteiten en plaatsen in Wallonië] is.

Diensten

Interne catering - Verblijfsservice

Voorzieningen

Picknickruimte - Cafetaria - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Speeltuin - Restaurant - Vestiaire

Visites

Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden