Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Fort van Loncin is een uitzonderlijke gedenkplaats bij Luik en wordt beschouwd als het symbool van de Slag om Luik tijdens de Duitse aanval in 1914.  Het fort is in dezelfde staat bewaard gebleven als toen het tijdens de Eerste Wereldoorlog werd verwoest.

Herbeleef de explosie van het fort en het leven van de soldaten

Het bezoek aan het Fort van Loncin bevat tal van getuigenissen van het dagelijkse leven van jonge soldaten in afwachting van de oorlog. Bezoek de slaapvertrekken van onder andere Generaal leman, de douches, gevangeniscellen, onderofficierskantine...  

Ontdek ook hoe een koepel van het fort werkte via verschillende plasmaschermen. Je herbeleeft de explosie van het fort aan de hand van een realistische klankreconstructie.

Het Fort van Loncin omvat ook een museum met een mooie collectie zeldzame voorwerpen, zoals wapens, uniformen en persoonlijke bezittingen die werden teruggevonden op de site.

De gebeurtenissen in augustus 1914

Het Fort van Loncin werd op 7 augustus gebombardeerd. Het verzette zich tot de 15e, toen een granaat van 800 kg explodeerde in het kruitmagazijn. De verschrikkelijke explosie doodde honderden mannen en legde een deel van het garnizoen in de as.

Open de deuren naar de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog via een bezoek aan het Fort van Loncin!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-50% korting op de prijs van het bezoek

Of €5 in plaats van €10 voor volwassenen, of €4 in plaats van €8 voor senioren en studenten. Aanbieding geldig tot 31/12/2024 binnen de openingstijden en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass aan de kassa. Voor maximaal 4 personen per pas en kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden