Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Archeologisch Museum stelt een originele Gallo-Romeinse afdeling voor met een galerij met stenen, enig in zijn soort. Het is een van de rijkste collecties van België met meer dan 425 beeldhouwwerken afkomstig van grafmonumenten en civiele gebouwen. Het Archeologisch Museum van Aarlen maakt deel uit van het Archeologisch Instituut van Luxemburg.

De verschillende taferelen voorgesteld op de monumenten zijn authentieke getuigenissen van het leven en de gewoontes van de inwoners van de streek van Aarlen tijdens de Oudheid.

De centrale galerij illustreert de knowhow van de ambachtslieden en het dagelijkse leven van onze voorouders, door middel van keramiek, aardewerk, glazen, ornamenten, gereedschap of wapens.
De ontdekking van de graven van hoge Merovingische hoogwaardigheidsbekleders, tijdgenoten van Clovis, laat je toe om gouden juwelen, zwaarden, vazen en sarcofagen te ontdekken.

Tentoonstellingen

Er is ook een grote tentoonstellingsruimte en een nieuwe thema over necropolismeubilair

Bezoekers met speciale behoeften

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

 
 
Je kan in het museum heel wat activiteiten doen met familie, schoolgroepen of onder collega's: workshops, themadagen, zondag in het museum, conferenties, enz.
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-50% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbod geldig tot 31/12/2024, onder voorbehoud van de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden