Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

 • Attracties
 • Abdijen
 • Brouwerij
 • Museum of interpretatiecentrum
 • Religieus erfgoed
 • Producent

De abdij Notre-Dame d'Orval, gesticht in 1132, is een van de meest opmerkelijke cisterciënzerabdijen van België. Ontdek een authentieke en historische plek met kunstcollecties en een gereputeerd trappistenbier in een van de mooiste regio's van België, de Gaume. Orval is een van drie Waalse Trappistenbieren. Het bier is te proeven in de naastgelegen restaurant À l'Ange Gardien, met uitzicht op de abdij.

Bier te koop in de Boutique van Wallonië

Weggedoken in een diepe vallei herbergt de abdij Notre-Dame van Orval nog steeds een monnikengemeenschap die je uitnodigt om het domein te ontdekken.

Het bezoek

 • Ontdek de ruïnes die de verwoesting van het klooster tijdens de Franse Revolutie hebben overleefd, evenals de abdij zoals die in 1926 werd herbouwd.
 • Bewonder de werken van broeder Abraham, een beroemde 18e-eeuwse schilder.
 • Bezoek de 3 delen van het kloostermuseum: één gewijd aan de architectuur van de abdij door de tijd heen, één gewijd aan de ijzer- en staalindustrie en één met de titel Heilige Kunst.
 • Observeer in de tuin met geneeskrachtige planten de tegels observeren die de planten volgens hun gebruik verdelen, volgens de traditie van de Middeleeuwen.

De streekproducten

Orval, een trappistenbier, wordt binnen de muren van de abdij gebrouwen en is bekend en gewaardeerd door bierliefhebbers. Het is mogelijk om de installaties te bezoeken tijdens de 2 jaarlijkse open dagen.

De kaas van de Abdij van Orval, met zijn romige ongekookte pasta gemaakt van gepasteuriseerde volle melk uit de streek van Gaumais, zal je verleiden.

Bezoekers met specifieke behoeften

Hier vind je faciliteiten en/of activiteiten met het officiële Access-i label. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

Toegankelijkheidsinitiatieven die zijn aangepast aan bepaalde behoeften worden voorgesteld en zijn gecertificeerd door Access-i :

 • Parkeren: het is mogelijk om een persoon af te zetten bij de ingang.
 • Identificatie: het gebouw is gemakkelijk te vinden. 

Er zijn ook heel wat activiteiten en plaatsen die officieel gecertificeerd zijn door Access-i in Wallonië.

Kom dit rijke erfgoed ontdekken en proef een beroemd bier!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-1€ op de individuele toegangsprijs voor volwassenen

Aanbieding geldig tot 31/12/2024 afhankelijk van openingstijden. Geldig voor alle volwassenen in dezelfde groep op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass.

Diensten

Verkooppunt

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Restaurant

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden