Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Abdijen
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Religieus erfgoed

De in 1121 door St-Norbertus opgerichte abdij van Floreffe torent uit over de vallei van de Samber.

Haar muren omgorden een schitterend voorplein en werden opgetrokken tussen de 12de en 18de eeuw. In de 100 m lange abdijkerk ontdek je schitterende koorstoelen uit de barokperiode.
In de middeleeuwse bijgebouwen van de abdij werd een interessant museum ondergebracht.

In de molen-brouwerij uit 1250, de oudste nijverheidsconstructie in de provincie Namen, kan je verschillende in de abdij vervaardigde producten proberen. In een ambachtelijke boetiek ontdek je de verschillende facetten van diverse regionale ambachten.. Kloosterorde: Premonstratenzer. Zalen met verschillende afmetingen te huur voor recepties, vergaderingen, enz.

Tijdens een bezoek aan de abdij kunt u de kerk ontdekken, evenals het museum dat ondergebracht is in de middeleeuwse bijgebouwen en tot slot een videofilm. Duur: 1 uur (zie openingsuren).

Een bezoek aan de andere delen van de abdij kan op aanvraag georganiseerd worden.


Molen-Brouwerij


De voormalige molen-brouwerij bevindt zich verderop langs de abdij. Dit imposante gebouw in landsteen dateert uit de 13de eeuw, en is bijna niet aangepast in de loop van de eeuwen.

Vandaag wordt dit gebouw gebruikt als onthaalplaats voor toeristen die de abdij komen bezoeken. Er worden bieren, brood en kazen geserveerd die in Floreffe geproduceerd zijn.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering - Interne catering - Verkooppunt - Verblijfsservice

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Parking autocar - Parking - Restaurant

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden