Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

 • Attracties
 • Abdijen
 • Museum of interpretatiecentrum
 • Park/tuin
 • Bouwkundig erfgoed
 • Religieus erfgoed

De Abdij van Villers, gesticht in 1146, is een van de meest prestigieuze getuigenissen van het leven van de monniken van de cisterciënzerorde.

De ruïnes weerspiegelen verschillende architecturale stijlen. De abdij wordt beschouwd als een van de mooiste architectonische locaties in Europa.

De adembenemende tuinen

5 tuinen maken deel uit van het uitzonderlijk erfgoed van de abdij Parken & Tuinen in Wallonië:  

 • de Jardin des Simples: een kloostertuin voor geneeskrachtige planten uit de Middeleeuwen
 • de Jardin des Moines: tuin van geneeskrachtige planten van vandaag
 • de Jardin de l'Abbé: Franse siertuin
 • de Jardin de la Pharmacie: 10 aren siertuin op de heuvel
 • de Jardin des Senteurs en het meditatieve pad dat naar de Sint-Bernardkapel leidt.

De op de site geïnstalleerde picknicktafels bieden je de mogelijkheid om dit aangename moment te verlengen.

De Abdij van Villers-la-Ville is ook een levendige plaats die een uitzonderlijk kader biedt voor muziek- en theatervoorstellingen in de open lucht.

Ontdek ook de microbrouwerij en de wijngaard.

Interactief bezoek

Uitgerust met een tablet, ga je terug in de tijd met augmented reality en ontdek je de abdij zoals ze was in de middeleeuwen. Dankzij het werk van een team van deskundigen (historici, archeologen en kunsthistorici) zijn de plaatsen tot in het kleinste detail gereconstrueerd!

Voor gezinnen

Het ontdekkingsboekje "Moi, Radulphe"
 
Met het ontdekkingsboekje "Moi, Radulphe" zijn de gebruikelijke rollen omgedraaid! Het is het kind dat de volwassene in het middeleeuwse deel van de abdij begeleidt in het gezelschap van de monnik Radulphe. Dit denkbeeldige karakter uit de middeleeuwen begeleidt de kinderen onderweg.

Radulphe vertrouwt hen een missie toe: het oplossen van een raadsel. Om dit te kunnen doen, moeten de kinderen een reeks observatie- en deductieproeven doorstaan. Het parcours duurt ongeveer 1.30 uur.

Kleurrijke en weelderige tuinen

Wandel door 6 plantentuinen: geneeskrachtige planten van vroeger en nu, sierplanten met vele soorten rozenstruiken en een verzameling struiken met kleine vruchten. 

Fietstocht

Combineer je bezoek aan de abdij met een fietstocht in de omgeving. De abdij ligt in het hart van een bewaard gebleven natuurlijke omgeving met het Bois d'Heez, het Bois de l'Ermitage, de Vallei van de Thyle en zijn 150 km aan paden en wegen!

850 jaar geschiedenis wachten op je in het hart van Waals-Brabant!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-1€ op toegangsprijzen exclusief evenementen

Aanbod geldig tot 31/12/2024 volgens de openingsuren op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten die het officiële Access-i certificaat hebben. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat. 

Diensten

Animatie - Kredietkaarten aanvaard - Externe catering - Interne catering

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Lift - Mobiele vertaalcabines - Cafetaria - Tuin - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking tweewielers - Parking - Restaurant - Gemeenschappelijk sanitair - Terras

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden