Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Parcours, wandelingen of bezoeken

Het kasteelleven met het hele gezin, een evenement waarbij een dertigtal kastelen de deuren openen voor gezinnen. Ouders en kinderen kunnen ook deelnemen aan talloze activiteiten.

Deze onderneming werd aanvankelijk georganiseerd door het AWaP (Agence wallonne du Patrimoine) in het kader van de Waalse Week voor Jeugd en Erfgoed, met schoolgroepen als doelpubliek. In 2019 werd het concept van Het Kasteelleven herwerkt om gezinnen te ontvangen.

 

Gratis toegang

 

Doorheen de dag kunnen gezinnen meer dan 28 kastelen bezoeken en deelnemen aan speelse pedagogische activiteiten die er worden georganiseerd:

  • rondleidingen
  • speurtochten
  • educatieve spelletjes
  • historische re-enactments
  • speeltuinen

 

Een ontdekkingsboekje van het Agence wallonne du Patrimoine en de vzw Musées et Société en Wallonie zijn beschikbaar voor alle bezoekers.

 

Een feestelijke en verrijkende dag om te beleven in het midden van het Waalse erfgoed!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand april 2025 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden