Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Festival

Festival Alimenterre vormt de perfecte gelegenheid om de Belgen nog eens wakker te schudden en hen eraan te herinneren dat een miljard mensen op onze planeet nog steeds honger lijden.

De meerderheid van de mensen die honger lijden zijn boeren. En die paradox is het resultaat van politieke keuzes. Jij als burger kan die keuzes beïnvloeden: keur het agrovoedingsmodel dat het klimaat en je gezondheid schaadt af.

Alternatieven voor het agrovoedingsmodel bestaan zeker wel. En het Alimenterre festival - dat plaatsvindt op Wereldvoedseldag - wil die in de schijnwerper zetten. 

Waarom een filmfestival?

Omdat documentairefilms choqueren. Ze kunnen mensen bewustmaken en leren over de complexe landbouw- en voedselproblemen. 

Met dit filmfestival hoopt SOS Faim ook geëngageerde filmproducties en een zinvolle artistieke aanpak in het Noorden en het Zuiden te ondersteunen.

AlimenTerre is het enige filmfestival dat boeren opnieuw in de kijker zet en landbouw- en voedselkwesties op een allesomvattende manier behandelt.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van woensdag 11 tot 15 oktober 2023

In Ottignies-Louvain-la-Neuve, Charleroi, Bergen, Namen, Luik en Verviers.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden