Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Sport & Ontspanning
  • Sport
  • Motorsporten

Het circuit Jules Tacheny de Mettet is een circuit waar internationale races worden gehouden en waar amateurpiloten sensatie kunnen opzoeken.

Het circuit Jules Tacheny bevindt zich 20 kilometer ten zuidoosten van Charleroi. Het draagt de naam van een voormalige Belgische motorpiloot die geboren is in Mettet en talrijke wereldrecords heeft gebroken in de jaren 30.

Het circuit van Mettet zoals we het vandaag kennen is vrij nieuw (ingehuldigd in 2010) en neemt een oppervlakte in van 14 hectare en heeft een klein hoogteverschil van 13 meter.

Het is geschikt voor motors en auto's en de verschillende hindernissen kunnen aangepast worden in functie van de noden van de wedstrijd.

Een circuit voor iedereen, de trackdays

Het circuit Jules Tacheny is het eerste Waalse circuit dat ook gewone motorrijders toegang geeft aan de piste, in alle veiligheid. De Mertens Riding School is een professioneel team dat je begeleidt zodat je de tours van het circuit met je motor kan rijden. Dat zijn de trackdays. Het volstaat om contact op te nemen met het circuit en je in te schrijven voor een van de beschikbare sessies. De uren voor de sessies en de groepen worden bepaald op basus van je niveau. Daarnaast worden er ook trackdayssessies voor supermotors en quads georganiseerd.

Het hele jaar door grote evenementen

Heel wat competities gebruiken deze 2,3 km lange piste. Zowel internationale, nationale of amateurcompetities vinden hun plek en dimensies op het circuit van Mettet. De Superbiker, de VW Fun Cup, de 500 km van Mettet... Zonder de talrijke privé-evenementen te vergeten waar iedereen piloot wordt van een superwagen voor een aantal toertjes op de piste. 

Het circuit Jules Tacheny is de ideale piste voor je eerste toertjes als piloot of om te genieten van de motorsportvreugde.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden