Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Brouwerij

De Brouwerij Dubuisson ligt in Pipaix in de provincie Henegouwen en nodigt je uit om haar Bush-bieren, haar geschiedenis en haar brouwerij te ontdekken.

Deze brouwerij werd 250 jaar opgericht en is momenteel de oudste brouwerij van Wallonië. Alfred Dubuisson creëerde in 1933 de Bush, een degustatiebier waarvan het recept 80 jaar lang onveranderd is gebleven. Vervolgens werd het assortiment uitgebreid met een grote verscheidenheid aan 100% natuurlijke bieren.

Bedrijfsbezoek

Van het hopveld naast de vestiging tot de bottelarij, via de brouw- en gistingszalen, de kelder en het museum, neemt de rondleiding je mee op een ontdekkingsreis naar de erkende knowhow. Natuurlijk kan je aan het einde van het bezoek verschillende bieren proeven.

Je kan ook de winkel bezoeken... er liggen daar veel souvenirs op je te wachten.

Nieuw: een restaurant en een uniek biermuseum

In november 2019 opende de brouwerij een nieuw restaurant "Le Trolls & Bush" en een uniek biermuseum in België, het Dubuisson Beerstorium, ter gelegenheid van haar 250e verjaardag. De plek dompelt je onder in de geschiedenis van het bier maken op een interactieve manier dankzij 3D-animaties en een escape game.

Ontdek prestigieuze bieren en 250 jaar geschiedenis in de brouwerij Debuisson!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Interne catering - Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking - Restaurant

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden