Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed
  • Industrieel erfgoed

Het Bois-du-Luc is een uitzonderlijke getuige van het industriële tijdperk. Uitzonderlijk door de integriteit en authenticiteit van zijn erfgoed.

Bois-du-Luc, een wereldwonder

Samen met de 3 andere grote mijnsites van Wallonië (le Grand-Hornu, le Bois du Cazier en Blegny-Mine) is Bois-du-Luc een van de oudste kolenmijnen van België die deel uitmaakt van het Unesco-werelderfgoed (sinds 1 juli 2012).

Een uniek mijndorp in Europa

Aan het einde van de 19e eeuw stichtte de Société des Charbonnages du Bois-du-Luc (ontstaan in 1685) de Saint-Emmanuelmijnschacht. In de buurt creëerde ze een uniek dorpsmodel met alle industriële gebouwen, de school, het gesticht, de kiosk, de arbeiderswoningen en de kerk.

Laat je verrassen door deze unieke authenticiteit in Europa: een fascinerend microkosmos dat vele verhalen herbergt.

Een fascinerend bezoek

Via een bezoek aan Bois-du-Luc leer je alle radertjes van een van de langst actieve mijnen kennen (1685-1973) en ontdek je een landschap dat gevormd is voor en door het werk.

Je zult onder de indruk zijn van het bijzondere leven van Bois-du-Luc en de paternalistische politiek voor de arbeider en zijn familie. Het is een subtiel evenwichtsspel tussen en rendement en sociale controle.

Fietstochten en wandelingen

Geef een groene toets aan je uitstap en beklim de beboste terrils of huur een fiets voor een culturele tocht in de natuur.

Kom deze uitzonderlijke en goed bewaard gebleven erfgoedsite bezoeken!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-10% korting op rondleidingen met audiogids

Van maandag 04 juli 2022 tot zondag 31 december 2023
Aanbod geldig tot 31/12/2023 afhankelijk van de openingsuren en op vertoon van de VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen van deze partner.

De site is toegankelijk voor andersvaliden onder begeleiding.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Gemeenschappelijk sanitair

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - EN - FR - IT - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden